Home Login
Album list Last uploads Last comments Most viewed Top rated My Favorites Search
Home > Postkort fra Struer. > Bjerggade

Bjerggade1.jpeg
51 viewsFotografisk postkort med motiv af Epidemihuset og Struer Gasværk med fjorden i baggrunden. Epidemihuset blev helt fyldt op, da der udbrød pest i Danmark. Idag er det et plejehjem under navnet Bakkebo. Gasværket blev revet ned i 1960érne, kortet er ikke sendt.
Bjerggade2.jpeg
48 viewsBorgerskolen elever gik ned ad Bjerggade for at komme til sportspladsen ved Kilen. Epidemihuset blev bygget i år 1900, fotografen har stået ved landevejen mod nord og kikket op ad "Dyrlægebakken", kortet er sendt den 26. november 1908 fra Missionshotellet i Skive til "Særkjær" i Maabjerg pr. Holstebro.
Porto: 5-øre grøn Frederik VIII.
Bjerggade3.jpeg
49 viewsMotivet er Epidemihuset - Gasværket og husene på Holstebrovej og Voldgade med Kilen i baggrunden. Struer Gasværk blev bygget i 1897, i ca. 1920 forsvandt belysningsgassen og i ca. 1960 forsvand også gassen til madlavning, kortet er sendt den 19. april 1926 fra Struer til Odense.
Porto: 15-øre lilla Christian X. Provisorisk til 12-øre.
Bjerggade4.jpeg
56 viewsFotografisk postkort af huset der gav "kælenavn" til toppen af Bjerggade (Dyrlægebakken). Huset har en fantastisk udsigt over havner - Venø og fjorden, kortet er sendt den 28. december 1914 fra Struer til Esbjerg.
Porto: 5-øre grøn Christian X.
Bjerggade5.jpeg
54 viewsUdsigt fra taget på Borgerskolen un over den østlige del af Bjerggade med Olkjærs mølle, der blev revet ned i 1911, i baggrunden ses Struer banegård, kortet er ikke sendt.
Bjerggade6_1.jpeg
49 viewsBjerggade men legende børn, der var ikke den store trafik. Motivet er den østlige del af Bjerggade ned mod Struer centrum, kortet er ikke sendt.
Bjerggade6.jpeg
47 viewsHestevogn for Struers gamle alderdomshjem på hjørnet af Bjerggade og Skolegade, Alderdomshjemmet blev nedlagt ved indvielsen af det nye alderdomshjem på Anlægsvej i 1932, kortet er ikke sendt.
Bjerggade7.jpeg
48 viewsDen østlige del af Bjerggade, fra dyrlægebakken ned mod Springvandstorvet i øst, Husene på kortet er Bjerggade 14 og 16, kortet er sendt den 30. december 1914 fra Struer til Skibby Præstegaard i Skibby.
Porto: 5-øre grøn Christian X.
   
8 files on 1 page(s)